Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Gönen'de iyi ki, Eğitim Gönüllüleri var

Gönen

Gönenin AKPli Belediye Başkanı Yakar, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler için açılan etüt merkezinin açılışında Gönende hayırlı bir iş için bir araya geldik açıklamasında bulundu.

Gönen`in AKP`li Belediye Başkanı Yakar, maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrenciler için açılan etüt merkezinin açılışında "Gönen`de hayırlı bir iş için bir araya geldik" açıklamasında bulundu.
Gönen`de açılan okuma salonunda 180 öğrenciye ücretsiz kurs veriliyor.
Gönen ilçesinde maddi durumu zayıf öğrencilere ücretsiz olarak hizmet verecek olan okuma salonu hizmete girdi.
Gönen Eğitim Gönüllüleri Derneği`nin girişimiyle açılan ve ilçenin ilk okuma salonu olan Yeni Ümit Eğitim Merkezi`nde 180 öğrenciye gönüllü öğretmenler tarafından kurs verilmesine başlandı.
Gönen`in Akça Ali Mahallesi Cumhuriyet Caddesi`nde hizmet veren Yeni Ümit Eğitim Merkezi`nde 3 sınıf ile bir oyun salonu bulunuyor. Merkezde 14 öğretmen gönüllü olarak hizmet veriyor. Merkezde hafta sonları deneyimli öğretmenler gözetiminde 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine temel dersler olan Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler ve İngilizce konularında ders takviyesi yapılıyor. Ayrıca evinde uygun çalışma ortamı bulamayan öğrencilere de hafta içinde rahat bir ortamda etüt imkânı sağlanıyor.
Yeni Ümit Eğitim Merkezi`nin açılışı için düzenlenen törene Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Yılmaz, Ticaret Odası Başkanı Hasan Özçağlayan, CHP İlçe Başkanı Bülent Birgül, MHP İlçe Başkanı Süleyman Kardaş, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, Kariyer Özel Eğitim A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Şendal, veliler ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde konuşan Kariyer Özel Eğitim A.Ş. Genel Müdürü Şendal, Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde eğitim verecek olan merkezin 180 öğrenci kapasitesine sahip olduğunu, şu ana kadar 200 öğrencinin merkezden yararlanmak için başvuruda bulunduğunu söyledi.
Gönen Belediye Başkanı Yakar, eğitime katkı sağlayacak bu tür kurumların sayılarının artması gerektiğini söyledi. 
Başkan Yakar, "Gönen için hayırda buluştuk, hayırlı bir iş için bir araya geldik. İnşallah Gönen`e her noktada katkı sağlayacak bu tip eğitim kurumlarının yine bir yenisini daha hep birlikte açılışını gerçekleştiriyoruz. Hayatta eğitim doğumla başlıyor ve ölene kadar devam ediyor. İnşallah yeni nesillerin yetişmesine katkılar sağlayacak. Eğitim kurumu olan etüt merkezi de İnşallah gençlerimizin daha iyi koşullarda yetişip, gelecekte kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi kararlarını verebilen ve kendini sorgulayabilen nesillerin yetişmesine de vesile olacak. Bu bizi gerçekten son derece memnun ediyor. Bu tür kurumların sayısının Gönen`de artmasını arzuluyoruz." diye konuştu. 
Törende vatandaşlara pilav, ayran, aşure ve lokma ikram edildi. Yapılan duadan sonra protokol üyeleri açılış kurdelesini kesip, öğrencilerle aynı sıralara oturup sohbet etti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı